SEHARI selepas Tun Mahathir kutuk Nik Aziz dan HUDUD di UIA, banjir kilat landa UIA - Tokei Kangkung
Headlines News :
Home » » SEHARI selepas Tun Mahathir kutuk Nik Aziz dan HUDUD di UIA, banjir kilat landa UIA

SEHARI selepas Tun Mahathir kutuk Nik Aziz dan HUDUD di UIA, banjir kilat landa UIA

Written By Cucu Bavoo on Thursday, June 5, 2014 | 12:12 AM


Al-Marhum Ustaz Fadzil Noor pernah berkata, bahawa beliau mendoakan agar Mahathir dipanjangkan umur untuk melihat kemusnahan yang telah dilakukannya sendiri. Apakah kini doa Al-Marhum mantan Presiden PAS itu dimakbulkan satu demi satu?

Bekas Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad berkata beliau menganggap bekas Menteri Besar Kelantan, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat sebagai saudara, namun tetap akan menegur beliau sekiranya beliau bersalah.

“Nik Aziz adalah saudara saya tetapi sekiranya beliau membuat sesuatu yang salah, saya tidak boleh menerima. Ini adalah sebab mengapa saya berbeza (pendapat) daripada beliau,” katanya semasa program Syarahan Perdana Presiden di Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIAM),  semalam.

“Hukuman boleh dijatuhkan tetapi ia mestilah adil. Kalau anda berkata hudud adalah hanya untuk orang Islam, itu tidak adil.

“Kalau dua orang yang mencuri tertangkap dan kamu memotong tangan salah seorang daripada mereka kerana dia Islam dan seorang lagi dipenjarakan dua bulan, adakah itu adil?

“Itu tidak adil,” katanya.

Beliau berkata di negara ini adalah sukar untuk mencapai keadilan.

Ini contoh ISLAM TUN MAHATHIR!!


Tak hairan selepas sahaja Tun Mahathir bercakap menghina Islam agama dia sendiri, Allah balakan dengan banjir KILAT!!


....
Kangkung
http://tokeikangkung.blogspot.com/
Share this article :

3 comments:

  1. Better jalan kan hudud tuk semua..kalu xsalah knapa nak tkut kan..kalu xterima rasuah xde la pemberi rasuah...

    ReplyDelete
  2. Just as Mr.Mahathir said before:"Islam are of peace.Islam don't force people to do what we are doing.We do respect everyone's right." From what he have said I personally think that ia the way it should be,what about if other people is trying to force us to do what they are doing?Ada masa popek itu popek ini lebih baik kita popek pasal sama ada pada dunia akhirat adakah saya akan terselamat dari apai neraka,apa yang saya perlu buat supaya dapat hindari dari api neraka,bukan pasal ini pasal itu.Popek pasal ini pasal itu tapi kalau last minute kita sendiri yang dicampak ke dalam api neraka tetapi mereka yang dipopek oleh kita pula yang terselamat.

    ReplyDelete
  3. Perintah ALLAH jangan diperlekeh dan dipersendakan....kelak merana diri.

    ReplyDelete

 
Support : Tranungkite.Net
Proudly powered by Blogger
Copyright © 2011. Tokei Kangkung - All Rights Reserved
Terima kasih kepada Creating Website